Konya Yurdu’ndan Feriköy Öğrenci Yurdu’na

1966 yılında “Konya Yurdu” olarak inşa edilerek  devrin Başbakanının katılımıyla hizmete açılmış olan Feriköy Öğrenci Yurdu; çeşitli devrelerden geçtikten sonra 70’li yıllarda MTTB Genel Başkanı Ömer Öztürk’ün   gayretiyle kahvehane görünümünden MTTB çizgisine çekilmiş, Anadolu’dan gelen üniversite öğrencileri için mühim bir barınma yeri hâline gelmiş, 600 kişinin aynı anda kalabildiği bir yurt olmuştur. MTTB’ye bağlı bir yurt olan Konya Yurdu’nda o yıllarda, geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak binlerce öğrenci yetişmiş, uzun soluklu dostlukların tohumları ekilmiştir.

Feriköy Öğrenci Yurdu bu derece verimli bir toprak iken 1980 ihtilali sonrası bir ‘danışıklı döğüş’le Konya Yüksek Öğrenim Yaptırma Derneği’nden alınarak el konulmuştur. Ömer Öztürk’ün giriştiği Hukuk mücadelesi sonucu yargı kararıyla tekrar Konya Yüksek Öğrenim Yaptırma Derneği’ne kazandırılmıştır. 1996 yılında yurdun tekrar Konya Yüksek Öğrenim Yaptırma Derneği’ne verilmesi kararlaştırılmıştır. Ancak 16 yıl boyunca bir çivi bile çakılmayan yurt harabe vaziyette devralınmış; Ömer Öztürk, yurdu âdeta yeniden inşa ettirerek modern bir çehreyle üniversite gençliğinin hizmetine sunmuştur.

Yurdun bulunduğu mahalle sakinleri, öğrenci profilindeki bu değişimi fark etmişler ve önceden yaka silktikleri, önünden dahi geçmek istemedikleri yurdun yeni hâlinden son derece memnun olduklarını çeşitli vesilelerle dile getirmişlerdir. Feriköy Öğrenci Yurdu, nezih mekânı ve güvenilir çevresi ile İstanbul’da eğitim gören üniversite öğrencilerine hizmete devam etmektedir.

Sosyal Medyada Takip Edin: